Tags

, , , , , , , , , , , ,

Ja dat is best een aanname, want als we toch niet slanker zijn, hoe kunnen we onszelf dan accepteren, die vraag heb ik mezelf wel 1000 keer gesteld, maar nu ik wat kilo’s kwijt ben,(van maat 58 naar 50-52) komen er andere inzichten.

zelfacceptatie

De maatschappij legt de druk op ons, dat we slank moeten zijn, dat we niet gelukkig kunnen zijn, wanneer we een ander lijf hebben, er zijn zelfs programma,s die zeggen  kan ik dik gelukkig zijn? Hoe stigmatiserend is dat om een programma zo te noemen, het is een manier om ons te laten zien dat, dat dus niet kan!

Geloof me dik zijn en gelukkig zijn, hebben weinig met elkaar te maken, ik snap dat je dik kan zijn en ongelukkig maar, het is waarschijnlijk niet het dik zijn dat je ongelukkig maakt. In veel gevallen zal het de som van het verleden zijn.

Wat is de som van het verleden?

Wij mensen zijn kudde dieren, je zou ons goed kunnen vergelijken met een kudde schaapjes, wanneer er een blaat, blaten ze allemaal, wanneer er een over de dam is, komen ze allemaal. Zo werkt het bij ons mensen, vinden we iets leuk, of interessant aan iemand, dan wordt dat een trend en wordt het gevolgd.

Veel mensen leven zo van trend naar trend. Er zijn echter ook schaapjes, die niet zo graag doen wat anderen doen, die hun eigen weg lopen en besluiten dat een andere dam sterker is om de overkant mee te halen, die besluiten zich te laten kaalscheren, omdat hun wol jas te warm is. In een kudde steek je er dan boven uit, je bent anders, je wordt niet begrepen.

Het lastige is dat we in onze kind-tijd dit soort situaties vaker mee maken, ben je anders? Gevoeliger, leef je mee met mensen, dan ben je niet zoals de trend zetters en voor sommige misschien een makkelijk slachtoffer.

Heb je in je familie iets naars mee gemaakt, een ouder die niet zo lief was, als je een ouder zou wensen, een verhuizing die je bij je vrienden weghaalde, of een scheiding. Het maakt niet uit, wat het was, maar als er een moment is geweest in je verleden waarin je niet geaccepteerd werd, kan dat je, je hele leven achtervolgen.

Dat is de som van je verleden, alle momenten die je hebt meegemaakt, waarin je gekwetst bent, of waarin je moeite had jezelf staande te houden, Al die gevoelens , maken dat je nu moeite hebt jezelf te accepteren.

Bij mij werkt dat zo, en deze openbaring, heb ik eigenlijk pas vandaag gekregen. Vandaar dat ik hem wil delen, misschien werkt het voor jou ook zo , misschien niet, maar de maatschappij is zo bezig met dik of dun, mooi of lelijk, dat al deze pijn en woede geprojecteerd kan worden op je lijf, terwijl je lijf niet minder mooi is als dat van een ander, ja het is misschien anders, maar het verdient net zoveel liefde!

Heb ij nog wel het idee dat je die liefde verdient? Ik voelde me altijd afgewezen, in veel vriendschappen en in de liefde, ik ben kwetsbaar, wanneer ik het gevoel heb dat iemand me afwijst, dan denk ik daar gaan we weer, er is niemand die me begrijpt en Rutger is de enige die echt van me kan houden, niemand houd van me om wie ik ben, ik ben te moeilijk, te dik en te lelijk.

Dat denk en voel ik, maar eigenlijk is dit oud zeer, ik ben het waard om van te houden, en mensen die bij mij horen zullen bij me blijven, contacten die belangrijk zijn , zullen er voor me zijn, contacten die weggaan, die hoeven niet te verdwijnen omdat ik niet leuk genoeg ben, maar omdat we niet allemaal in dezelfde trein blijven zitten, sommige mensen zie je maar even. Zitten maar even in dezelfde trein. Voor hun mening hoef je jezelf  niet te veranderen.

Ik ga nu kijken naar mijn pijn  punten, om mijn aanvaarding van mezelf op te lossen zal ik andere dingen moeten accepteren en weg werken, ik hoef mezelf niet te veranderen, ik  wil alleen leren mijn verleden te accepteren, tot op een punt dat het niet meer pijn doet, ik voelde me nooit begrepen, was het rode schaap van de kudde , paste er niet bij. Nu vind ik het juist mooi dat ik die rode ben en anders en ik wordt steeds trotser op mezelf.

Al die gevoelens spelen een rol bij mijn zelf acceptatie, Heb je een leven gehad waar je een trend zetter was, mensen je volgden en je waardeerde is het waarschijnlijk veel makkelijker, om jezelf ook leuk te vinden als je voller bent, uiteindelijk gaat het dus niet om dik of niet dik, het is een middel dat gebruikt wordt om ons gevoel te bespelen, de dieet industrie speelt in, op onze onzekerheden, als je niet voldoet aan een plaatje, moet je maar afvallen. Slanke vrouwen hebben ook die druk, bij mij begon het toen ik slanker was, en ik dacht werkelijk als ik een 6 pack heb dan zal men mij wel leuk vinden, ik kreeg nooit een 6 pack, maar inmiddels weet ik dat ik het leukste ben, als ik mezelf leuk vind en ik vind mezelf het leukste als ik mezelf kan zijn…

Herken jij mijn verhaal, of heet jouw zelf-acceptatie een andere bron?

Liefs Louise