Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

zwart 1

Kleur, het past bij je, of het past niet, voor mij is kleur vaak een extra toevoeging, een extra flair. Bij veel mensen waardeer ik kleur, zie ik ze opbloeien, door de kleuren die ze dragen, de huid lijkt meer te stralen, ogen komen mooier uit. Wanneer ik me dat bewust ben vraag ik me af waarom voel ik me het mooist in zwart.

Misschien heeft het te maken met het silhouette, de schaduw van je zelf gevormd door de kleding. Zoals ik al eerder beschreef probeer ik mijn lijf te vormen, ik gebruik een petticoatje om mijn heupen wat voller te laten lijken, een riem of band om mijn middel om taille te krijgen en een decolleté om je af te leiden.

Wanneer je deze dingen in een zwart silhouette neerzet krijg ik een ander lijf dan dat ik werkelijk heb. Het is de illusie, voel ik me daardoor fijner? Is acceptatie en alle rollen en gekke vormen laten zien, niet juist de manier, om mezelf te accepteren? Of is de illusie fijner om mee te leven? Is het, het beste uit jezelf halen? Benadrukken wat je wil, dat een ander ziet?

Misschien heeft het te maken, met het kleuren pallet van je ziel? Iedereen heeft kleuren waar hij zich goed bij voelt, die hem of haar het beste ondersteunen. Ik houd van zwart, mijn slaapkamer is bijvoorbeeld ook zwart. Het is een kleur, die niet afleid, en die voor mij staat voor geborgenheid. welke kleur is jouw favoriete kleur en draag je die vaak?

Mijn ziel is kleurrijk, een tikkeltje extravagant, een vleugje sarcasme, en volle lading humor, meestal optimistisch , maar met een altijd sluimerend stukje depressie, al deze dingen uit mijn karakter maken me kleurrijk. Ik houd van felle kleuren, rood, blauw, geel, groen , wanneer ik schilder, gebruik ik vooral deze. Kleuren komen het beste tot hun recht op een wit of een zwart pallet.

Misschien is zwart wel prettig omdat ik zo ontzettend onhandig ben, een echt knoeipot, maar met zwart maakt het niet uit, dat valt niet zo op, is makkelijk schoon te maken en geeft geen blijvende verkleuringen, het is gewoonweg praktisch.

Al met al hoef je geen excuus te hebben, om zwart te dragen, het voelt goed en het staat me. (althans dat vind ik zelf) en zeg nu eerlijk hoeveel “little black dresses” heb jij eigenlijk in je kast hangen? Laat me raden nooit genoeg…

Dit shirtje  of bij jullie misschien wel jurkje is echt een beauty, ik ben lang 184 cm en heb een lange rug, doordat het boven mijn kruis eindigt en de achterkant tot mijn knieën  komt heb ik er een klein petticoat rokje (een oude je van GETS) onder gedaan om wat meer ruimte op de heupen te creëren, maar ook om de voorkant, wat te bedekken. De hals is dan hoog gesloten maar de pof mouwtjes geven een dus danig leuk effect dat ik me toch heel erg vrouwelijk voel.  De legging  is ook van Aliexpress  en de schoenen  van just Fab er onder maken het geheel comfortabel om te dragen.

Draag jij ook graag zwart?

Liefs Louise