Tags

, , , , , , , , , , , , , , , ,

zonnebril.jpg

Een bril bestellen op Aliexpress is niet zo moeilijk, je moet even weten hoe het moet, hier leg ik daar meer over uit! maar wist je dat je ook een zonnebril op sterkte kan bestellen?

Eigenlijk gaat het het zelfde. Eerst zoek je naar een goede aanbieder van de glazen, als zoekopdracht gebruik ik ,prescription lenses color, dan krijg je verschillende mogelijkheden. Omdat glazen die mee kleuren niet in de auto als zonnebril gebruikt kunnen worden  koos ik dit keer voor een mooi donker glas.

Let op! je wil dat je bril onder de 22 euro blijft, daarom is prijs voor mij erg belangrijk. Ik koos de glazen bij deze aanbieder. 

zonnebril 2.jpg

Wanneer je lenzen gevonden hebt ga je bij dezelfde aanbieder kijken voor de bril. Niet allemaal hebben ze mooie brillen, soms zul je dus wat langer moeten zoeken, tot je iets hebt gevonden naar je smaak.

Let bij het uitzoeken van de bril, vooral op hoe groot hij is! Ik houd bijvoorbeeld van grote brillen met een montuur van minimaal 140 mm breed. Ik heb een oudere bril opgemeten en houd dat ongeveer aan. Zo wordt je bril ook echt wat je wil!

Wanneer je ook de bril hebt gevonden, ik koos voor deze, zet ze dan beide in je mandje, reken ze af en plaats een bericht naar de verkoper met je recept, dat ziet er zo uit.

zonnebril 3

In Duitsland kun je bij een opticien een oog test laten doen, wanneer je geen bril koopt kost dit 10 euro, ik denk dat dat in Nederland ook ongeveer zo is, maar dat zou je kunnen navragen of een afspraak maken  bij een oogarts.

Bij het recept is het belangrijk je pupil afstand door te geven. deze meet je zelf door met een liniaal voor de spiegel te gaan staan en te kijken hoeveel mm er tussen je pupillen zit. het zwarte puntje in je ogen.

mijn berichtje naar de verkoper zag er zo uit, dit kan gewoon in het nederlands.

zonnebril 1

Vaak neemt de verkoper nog even contact op of alles klopt , en dan wordt je bril gemaakt. en opgestuurd, de meeste brillen heb ik binnen 3 weken in huis gehad, dus dat kan snel gaan.

Zelf vind ik mijn zonnebril erg fijn, door de grote glazen heb ik echt een panorama view, en door de kleur werkt hij echt goed tegen de zon, geen problemen meer met laaghangende zon in de winter of een bril die in de auto niet mee kleurt.

Heb jij al wel eens gekeken naar een zonnebril op sterkte bij Aliexpress?

Liefs Louise