Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

vestjes 2

…En soms zijn de avonturen even op, of verstoord de realiteit gewoonweg hardnekkig mijn dagdromen. Mijn realiteit is een kast met zomerjurken, een budget below zero en een paar handen in mijn haar. Hoe kom ik de winter door zonder meer dan 50,- uit te geven bedenk ik me terwijl ik toekijk hoe de regen tegen het raam aanslaat en hoor hoe de wind om het huis raast.

Roeien met mijn riemen

De oplossing komt uit een wel heel onverwachte hoek: vestjes in maat xl, en eerlijk is eerlijk, toen ik de eerste, besteld als probeersel, uit de verpakking haalde dacht ik meer aan een uit de kluiten gewassen Barbie die het zou passen dan ikzelf. Op advies van de FB-pagina van Monique zwichtte ik toch voor dit item. Het commentaar dat je er ook met een maatje 52 in zou moeten passen wekte nieuwsgierigheid en een mogelijke oplossing tegen de non-winter-proof inhoud van mijn kast.

vestjes 1.jpg

Het zwarte vestje kwam als eerste binnen, ik combineer hem onder andere met een leopard-print jurk, maar ook met mijn zwarte, cherry Swingdress. Op basis van het draagcomfort (echt waar, nooit gedacht besloot ik meer kleuren te bestellen. Lichtblauw voor op mijn Delftse jurkje en een donkerblauwe polkadot. Rood, wederom op de cherry dress, zowel wit als zwart en donkergroen voor mijn Oxiuly jurken en de Swingdress met herfstbladeren. Wie niet sterk is moet slim zijn, of in ieder geval vindingrijk. Voor 32,- werd mijn zomergarderobe winterproof! BAM!

Pasvorm

Ik benoemde reeds het draagcomfort, daarbij een enorme elasticiteit waardoor dames met grote maten echt aan hun trekken komen. Het vestje is kort en aansluitend. Al zag ik op de FB-pagina dames die de bovenste twee knoopjes sloten, ik kies heel bewust voor het sluiten van de onderste twee, dit omdat het silhouet zo mooier doorloopt bij mij. Door de korte lengte wordt een verhoogde taille gecreeerd.

Eigenlijk maar een klein minpuntje aan dit item, hij is er helaas niet in het oker. De twee geeltinten die opgenomen zijn in de collectie zijn voor mij een no-go. Gelukkig zijn er genoeg andere kleuren.