Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

liefde

Liefde , het is zo belangrijk, De wereld is vaak hard en zwaar , een beetje liefde geven we snel weg, een omarming een goed woord voor iemand die het nodig heeft. Toch hoor ik vaak :”ik ben hard tegen mezelf, maar lief voor anderen”.

Voor mij is dat zo herkenbaar, ik was ook zo, ik gaf liefde in overvloed, maar was niet lief voor mezelf. Ten eerste vond ik mezelf niet mooi genoeg, niet interessant genoeg en had ik een innerlijke bitch die echt alles kon afkraken, van wat ik at, tot wat ik deed, het maakte niet uit “bitchie” wist het zo te draaien dat ik me lamlendig voelde.

Mijn reactie daarop was, alleen maar liever te zijn naar de mensen om me heen, ik was er van overtuigt dat als je goed doet je goed ontmoet…. Wist ik veel dat ik goed deed, op het verkeerde gebied…

Ik heb altijd liefde gegeven, maar ik stopte het in een bodemloze put, en daardoor kwam er maar weinig terug. Ik heb dat stap voor stap verandert…. eigenlijk aan de hand van deze 3 punten.

  • Bitchie de mond snoeren,
  • Positieve punten van mezelf benadrukken
  • Tijd en ruimte nemen voor mezelf.

Bitchie mond dood maken

Is een van de moeilijkste dingen, die je kunt leren in je leven, althans, als je een sterke Bitchie hebt , die al eeuwen op je inpraat. Mijn Bitchie gaf me een, ik ben niet goed genoeg gevoel, nu nog moet ik daar vaak tegen vechten.

Ik heb geleerd een andere gedachten er voor in de plaats te zetten, een gedachte die wel lief is, of creatief, of gewoon denken aan mijn mooie kind, dat alleen al is inmiddels genoeg om Bitchie de mond te snoeren. Ik heb er cognitieve therapie voor genomen.

(op het moment dat ik mijn maagband kreeg besloot ik dat ik ook mijn psyche aan moest pakken en heb ik die terapie gekozen om mijn eetprobleem ook daadwerkelijk in kaart te kunnen brengen, Bitchie aanpakken is daarin eigenlijk hoofd onderdeel geworden want ze vond nogal wat negatiefs van me, ik weet niet of ik het alleen gekund had….)

Mijn Bitchie is sterk aanwezig, wanneer ik me zwakker voel, nieuwe dingen moet doen, weinig ervaring heb, of geen bekende om me heen. Ze voed zich met onzekerheid, hoe meer ik onzeker wordt hoe sterker mijn Bitchie is. Dat werkt dus ook de andere kant op, op het moment dat je weet hoe je jezelf kan versterken, kun je op die manier ook meer controle over je Bitchie krijgen.

Positieve punten van mezelf benadrukken.

Had je mij een paar jaar geleden gevraagd, wat ik leuk vond aan mezelf, dan had ik geaarzeld. Niet goed geween wat te zeggen. Tegenwoordig weet ik het, ik heb mensen om me heen die mijn positiviteit benadrukken! Ik ben zelf ook meer naar mijn positieve kanten gaan kijken.

Ik weet nog dat mijn moeder vroeger zei, je moet elke dag, eindigen met het zeggen van 3 positive dingen tegen jezelf…. Dat vond ik toen flauwe kul, maar eigenlijk voornamelijk, doordat ik die dingen niet wist, wat was nou leuk, ik had het haar van een schaap het lijf van een gespierde kerel met borsten en een onderkin. En dat bleef maar in mijn hoofd zitten.

Anderen hebben me geholpen de leuke dingen in mezelf zien, die gaven me complimentjes en ook al geloofde ik ze eerst niet, die complimentjes ben ik gaan herhalen, er kwamen er steeds meer bij en door dat mijn omgeving mij positiever zag, als ik zelf, leerde ik mezelf, ook positiever zien. Al die kleine complimentjes, doen zo veel voor een mens, dat is ook een van de redenen dat ik zo graag een complimentje maak, je ziet het gezicht van mensen dan oplichten.

Een complimentje naar jezelf, brengt dat licht ook en beetje bij beetje leer je jezelf, daarin te groeien, eerst met kleine stapjes maar daarna steeds groter.

Tijd en ruimte nemen voor mezelf,

Wanneer je altijd aan het geven bent, vergeet je jezelf, je eigen narigheid misschien ook, maar het put je uit! Niets is zo belangrijk als bij jezelf blijven en goed zorgen voor jezelf.

Nee zeggen tijd en ruimte maken voor jezelf is daarbij onontkoombaar. Het is een noodzaak, pas wanneer je evenwicht hebt tussen jezelf en de wereld om je heen, kun je liefde geven zonder jezelf te verliezen.

Zie liefde als een magisch drankje, dat je vult en hoe liever je bent voor jezelf, hoe meer tijd je voor jezelf neemt, dingen doet die je fijn vind en hoe meer je jezelf bevestigt, hoe meer liefde er is. Tot je emmertje overloopt, dat is het moment dat je je magische stof kan verspreiden en ook aan andere geven.

Wij zijn vaak geneigd ons magisch drankje weg te geven, maar helaas een ander heeft misschien niet dat zelfde drankje nodig om liefde terug te geven. Dat drankje eigen waarde en liefde is voor jezelf, neem het geef het jezelf en je magische drankje tovert zich om in een gevoel van liefde dat je kan delen.

Zo zie ik het nu , ik heb nu een muur m me heen, een muur van liefde . Er zijn mensen die daar niet mee om kunnen gaan. Er zijn mensen bang voor, maar boven al merk ik dat de mensen die binnen mijn muur mogen en kunnen komen, omringd worden door liefde wat ze doet groeien. Precies zoals het licht de planten laat groeien.

Misschien is dat, wat te vaag voor je, maar ik ben er van overtuigt, dat liefde het antwoord is.

Liefde voor jezelf is de basis, Liefde voor elkaar is het middel, Liefde delen is het doel.

Ben jij al Liefs voor jezelf??

Liefs Louise