Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

bar 2018.jpg

Tja, bijna het einde van het jaar, dat is de tijd van de lijstjes vol favorieten, terugblikken op het afgelopen jaar. Terwijl ik achter mijn laptop zit te wachten denk ik erover na. Ga ik dit gegeven volgen of geef ik er mijn eigen draai aan? Het is de ochtend van tweede kerstdag, vroeg nog, de schemering buiten moet zich nog gewonnen geven. Ik zit in een leeg zaaltje van een restaurantje in het centrum van Haarlem, te wachten tot mijn bestelling wordt opgenomen. Achteraf zal ik te horen krijgen dat het zaaltje nog gesloten was. Begrip waarom het zo lang duurde voordat ik mijn kopje thee kon bestellen zal daarop volgen.

Goed, terug naar het einde van het jaar, de lijstjes, de terugblikken en de top 2018. Hebben jullie daar als lezer iets aan…? Hmmmm, ik denk weinig, en daarbij vind ik het van weinig creativiteit mijnerzijds getuigen. Waar ik wel een toegevoegde waarde in kan hebben, zo bedacht ik me, is een review van de gekochte producten een paar maanden nadat ik ze kocht. Hoe houdt de stof zich, de kleurechtheid na enkele wasbeurten, hoe vormvast is het product? Zijn jullie het met me eens? Nou let’s go dan!.

De Oxuily-jurken

oxuily.jpgMijn absolute zomerfavorieten: De Oxuily-jurken. Draagcomfort is hoog, flaterend model, eigenlijk kennen deze jurken voornamelijk pluspunten, zouden er meer printjes zijn in mijn maat, dan zou ik zo nog een aantal kunnen bestellen op basis van die punten. MAAR: na veelvuldig gebruik en wassen begint de stof te pillen, zeker bij de lichte variant is dit goed zichtbaar. Ik draag ze momenteel nog tijdens mijn werk. Met een kort vestje uit mijn laatste blog er overheen, maar voor het goede zou het niet meer kunnen. Houdt dit in dat ik het product niet meer zou kopen…? Nee niet perse, maar weet dat als je tot aankoop overgaat er aan deze jurken wel een ‘houdbaarheidsdatum’ zit.

Polkadots, rozen en kersen

polkadot.jpg

Ik heb een voorliefde voor katoenen jurken met een laag percentage elastan. Het uiterst flaterende model van een swingdress, het behoud van de pasvorm… Ik kocht als eerste de witte en de zwarte kersenjurk. Van vele mooie avonturen waren deze jurken getuige afgelopen zomer. Ik werd echter ook echt verliefd op de print met stippen en rozen. Een ander model, dus een gok. En daar ging ik de mist in. Met mijn figuur, breed op de heup en in verhouding minder borst, is dit een no go. Te veel stof op borsthoogte terwijl ik de breedte op de heup nodig heb. Vanaf de halslijn tot aan de taille zou ik een hele driehoek weg moeten spelden om hem passend te maken. De jurk bevind zich nu op de ‘vermaak-stapel’. Het bovenlijfje wordt geelimineerd en ik wil hem als rok gaan dragen. Jammer… er zijn in dit model zo ontzettend veel mooie prints, maar gezien de pasvorm die voor mijn lichaam te wensen over laat geen optie.

Nemidor rules.

nemidor

De Nemidor jurken, wie kent ze niet! Ik heb het model in de print zoals op de foto. Ik heb de ‘Engelse’ variant, die met roze en gele rozen. Het doet me altijd een beetje denken aan een Engels theeservies die print. Ondanks het model dat gelijk is, hebben de jurken een totaal andere identiteit. Uiteindelijk werd ook de effen groene variant aangeschaft. Ik vind de jurken een soort ge-upgrade versie van de Oxuily-jurken. Net even iets netter, bijzonderder. Ik draag deze jurken minder in het dagelijkse leven. Deze jurken zijn voor prive-afspraken, niet voor werk. Ze waren in verhouding tot de Oxuily-jurken duurder. Ik ben er zuiniger op. Zou ik ze even veelvuldig gebruiken als bovengenoemde dan ben ik bang dat ook deze stof gaat pillen. Voorlopig wordt er dus nog goed afgewogen bij welke gelegenheid ze uit de kast worden getrokken.

Grijs met wit kant

grijs met witte kant

Dit tuniek vond ik een must have. En eerlijk is eerlijk, it rocks! De stof is dun, maar niet storend. Na verloop van gebruik en vooral na een aantal wasbeurten wordt het wit logischerwijs grauwer. Jammer maar voorspelbaar. Dit had ik me van te voren kunnen bedenken. Wat ik zelf als vervelender heb ervaren is dat ik, zeker op de nazomerse dagen in de herfst de stof erg zweterig vond. Een synthetische basis, dat mag duidelijk zijn. Achteraf… tja, misschien had ik hem niet moeten bestellen, maar ook dit tuniek stond garant voor een paar mooie momenten.

Resume

Gezien de prijs die er bij Ali wordt betaald, kan ik niet zeggen dat de kledingstukken me tegenvallen. Ze hebben hun minpunten, ze hebben hun pluspunten. Ze waren deel van mij, deel van wie ik was in 2018. Ze zijn deel van de herinneringen die ik het nieuwe jaar mee in neem. Een nieuw jaar vol avonturen. Na mijn, inmiddels tweede kop twee sluit ik hier af, in het zaaltje waar ik nog altijd alleen zit. Ik pak mijn spullen en loop de deur uit, een nieuw avontuur tegemoet. Fijne jaarwiseeling, alle goeds toegewenst en heel graag tot volgend jaar, tot een nieuw avontuur!

Liefs Barbara.