Wat zijn die psyllium broodjes lekker . Maar alleen met heel veel pitten er in. Ik mix de pittenmix van de action met een zakje zonnebloem pitten en doe dat er door. Hoe meer pitten hoe lekkerder.

Deze broodjes vullen heel goed. Dat is fijn want ik wil wel goed voor mijn lijf zorgen maar geen honger hebben. Toch is het ff uitkijken eet er niet teveel want dan krijg je er last van.

Flohsamenschalen of phyllium vezels zijn heel goed voor de ontlasting. Je kan daardoor beter poepen. Je ontlasting is ook zachter.

Nu is poepen en low carb eten vaak een probleem doordat we veel tarwe vezels niet meer nemen raakt het ontregelt en gaan we moeilijker naar de wc.

Chocolaatjes met malitol werken da in nood maar gewoon gezond eten met meer vezels is voor mijn gevoel fijner. Dus nu elke dag een van deze broodjes met beleg en ik heb het probleem opgelost.

Wanneer je de broodjes niet belegt met kaas en ui zijn ze als brood ook erg lekker.

Maar ikga nog veel versies uitproberen. Houd de Instagram maar in de gaten.

Welke variaties lijken jou lekker?

Hier het recept.

125gram roomkaas
4 eieren
2 spritsen zout

45 gram flohsamen of phyllium vezels

2 theelepels bakpoeder

Naar smaak:

Pittenpix

Kaas

Ui

Roomkaas eieren en zout goed kloppen met mixer tot het egaal is

In bakje phyllium vezels of flohsamenschalen (zo heet hrt in het duits) met theelepels bakpoeder mixen en door het beslag doen. Tijdje laten staan nog naar smaak nootjes of zaden er door kloppen en dan 4 gelijke stukken maken ik rol een worst tussen mijn handen en druk die plat op bakpapier dan zaadjes er op en beleggen met veel kaas en ui…
30 min laten rusten dan oven verwarmen op 200 graden en 30 min bakken

Liefs louise