Ik eet minder koolhydraten . Ikheb hypoglykemie. Wat betekend dat ik een hypo krijg als ik teveel suiker en koolhydraten eet.

Een hypo betekend dat ik teveel insuline aanmaak en daarsoor mijn bloedsuiker drastisch daalt daardoor krijg ik het gevoel datnik flauwval en soms val ik letterlijk om.

Door low carb te eten heb ik zo goed als geen hypo.s meer en kwam ik er acter dat mijn eetbuien helemaal niet psychisch waren. Wat mij altijd verteld is en waar ik veel therapie voor heb gehad.

Aar dat mijn eetbuien een lichamelijke oorzaak heeft. Wanneer je nloedsuiker daalt krijgt je lijf behoefte aan suikers.

Door datik al kok gewerkt heb vibd ik het leuk dingen uit te proberen in de keuken.

Deze stampot is gebaseerd op een gerecht datik vroeger maakte met aardappelen. Maar dit keer heb ik die verbangen door bloemkool

En omg wat was het lekker… als je van rucula houd natuurlijk. Anders kun je die vervangen door spinazie og raapsteeltjes…

voor een hele familie 4 per..

een hele bloemkool (lekker groot)

100 gram kaas

200 gram roomkaas


Bloemkool koken in de bouillon…( die drink ik als voor gerechtje lol)
Ik kook ze goed gaar. Dan afgieten kaas er bij roomkaas erbij en dan pureren tot je een mooie puree hebt

1 ui fijn gesneden

2 stukken gerookte kip in reepjes of blokjes snijden

een grote zak rucola zijn het kleine zakjes neem er gerust 2 of 3

en dat door de hete pureee roeren. Doordat de rucola slinkt krijg je alles er wel door. Evt op smaak brengen met peper en salade kruidenĀ  en warm of koud serveren. Is beide lekker kan dus ook goed mee als lunch gerecht…

Laatbje me weten of je het net zo lekker vond als ik?

Liefs louise