Dikke mensen op de ic. Het corona virus ,lijkt vaak voor te komen bij dikkere mensen. Maar of er een verband is kan nog niet worden vastgesteld….

Stemmingsmakerij dus. In deze wereld ben je als voller mens een paria en wordt je er op gewezen dat als je dik bent je minder gezond zou zijn.

De dieet industrie werkt hier hard aan mee, maar dat is een ander verhaal…

Veel mensen en artsen denken dat dik zijn, een oorzaak is van klachten. Daar hebben ze het vaak mis. Over gewicht is juist vaak een symptoom.

Helaas wordt het vaak benoemd en behandeld als hoofd klacht. Maar wanneer je verder gaat kijken in het leven van iemand met overgewicht, is er juist een andere oorzaak. Dit kan levens patroon zijn door dat men bijvoorbeeld moeite heeft met lopen door blessures. Veel binnen zitten. Minder bewegen zorgen al snel voor wat extra pontjes.

Het kan ook zijn dat er een medische reden is die nog niet gevonden is. Zo had ik mijn hele leven hypo.s door een te hoge aanmaak van insuline, daalde mijn bloedsuiker na het eten. Daarsoor fing ik out… om dat tegen te gaan ging ik veel en zoet eten zodat de suiker in mijn bloed onhoog zou gaan.

Veel mensen die lichamelijke of geestelijke problemen hebben hebben overgewicht. Bij veel ziektes is het wen symptoom. Ouder worden zorgt ook vaak voor wat pontjes meer.

Dat tijdens deze corona pandemie meer mensen op de ic liggen met overgewicht is dus logisch.

Want:

Mensen met een contra indicatie. Hebben al een andere ziekte, zijn niet meer zo gezond, kunnen niet meer zo goed bewegen en hebben dus sneller een overgewicht. Als symptoom van hun ziekte.

De meeste mensen met corona zijn boven de 50. En ik ken maar een paar mensen die niet gezegend zijn met een welvaarts buikje…

De titel van dit stuk van nu.nl dat 80 procent vab de mensen op de ic een over gewicht hebben…. maakt van ons dikkertjes weer de paria van de media. Jammer.

Vergeten wordt dat een beetje overgewicht juist kan helpen dit soort zware ziektes te doorstaan. Als je een paar dagen tot weken niet kan eten. Dan is het toch juist fijn als je een beeetje kan interen…

Of bekijk ik dat weer verkeerd?

Ik zou me er dus niet zo druk om maken. Als je dikker bent krijg je mijn inziens echt niet sneller corona. Tenzijje een contra indicatie hebt. En overgewocht als contraindicatie is nog niet bewezen.

Laat je geen probleem aanpraten…..

Liefs louise